Desert gogosi pufoase

de reisnaor_2006 in Prajituri, 20 Mar 2014 | 78422 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 g de faina
  • 250 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 1 plic de drojdie uscata
  • un praf de sare
  • 100 g de unt
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi pufoase:

Intr-o cratita punem pe foc laptele, untul, zaharul si zaharul vanilat si amestecam pana se topeste. Lasam sa se raceasca si adaugam drojdia. Intr-un castron punem faina, sarea si galbenusurile, adaugam amestecul din lapte si se framanta bine pana se deslipeste aluatul de peretii castronului.

Acoperim vasul si-l lasam sa creasca o ora, intr-un loc cald. Dupa ce aluatul a crescut intindem o foaie de 0.5 cm grosime si taiem cercuri cu paharul. Acoperim gogosile cu un prosop si le lasam sa mai creasca 30 de minute.

Prajim gogosile in baie de ulei incins, la foc potrivit si le intoarcem pe ambele parti. Le scoatem pe servetele de hartie, apoi le pudram cu zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu dovleac